Sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluryhmät

AineistotTervetuloa seuraamaan Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen esivaiheen valmistelua. Valmistelu tehdään työryhmissä, joiden muistiot ja kokousten ydinviestit pyritään julkaisemaan muutaman päivän kuluessa kokouksesta.

Alta löydät uusimmat päivitykset.


Uusimmat kokousaineistot

23.2.2018Sote-virkamieskoordinaatioryhmän kokous 15.2.2018

Muistiot> Muistio


Kokoukselle esiteltiin väliaikaisen toimielimen perustamisen tilannekatsaus. Maakuntajohtaja vastaa VATE-valmistelusta. Kokous sai tilannekatsaukset maakunnan strategiatyön käynnistämisestä ja uusien valmisteluryhmien perustamisesta.

Lue lisää | 0 Kommenttia

21.2.2018Tutkimus, kehittäminen ja opetus -ryhmän kokous 25.1.2018

Muistiot
> Muistio

Työryhmän työ edistyy hyvin kaikilla alueilla. Tutkimusrahoituksen osalta riittävä yleiskuva kuntien ja kuntayhtymien rahoituksesta on syntymässä rahoitusneuvottelujen pohjaksi. Strategiset tutkimustahot ja maakunnan rooli tutkimusinfrastruktuurin luomisessa on tunnistettu. Kehittämistoiminnan strategiset lähtökohdat, kehittämistoiminnan määrittely ja järjestäjän ja tuottajan erilaiset roolit jäsennetty. TKIO-toiminta nostettu maakuntastrategian yhdeksi kärjeksi. Ruotsinkielisten palvelujen kehittäminen valtakunnallisesti on kyetty organisoimaan.

Lue lisää | 0 Kommenttia

15.2.2018Sote-virkamieskoordinaatioryhmän kokous 1.2.2018

Muistiot
> Sote-virkamieskoordinaatioryhmän kokousasiakirjat

Kokoukselle esiteltiin hankeen sisäinen ohjausmalli. Todettiin, että hankeen ohjausta, raportointia tullaan kehittämään ja systematisoimaan. Kokoukselle esiteltiin TKIO-strategiavalmistelua (tutkimus, kehittäminen, innovaatiotoiminta ja opetus). Seure Oy:n toimitusjohtaja oli kutsuttuna esittelemään Seuren toimintamallia ja käytiin keskustelu Seuren roolista tulevassa maakunnassa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

13.2.2018Aikuisten sosiaalipalvelut -ryhmän kokous 5.2.2018

Muistiot
> Muistio

ASP-ryhmä pitää maakuntastrategiassa tärkeänä arvopohjaista lähestymistapaa siten, että asumis- ja kasvupalvelut sekä syrjäisempien alueiden tarpeet otetaan huomioon. Maakuntastrategiassa ASP-palvelut ovat keskeisessä asemassa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

13.2.2018Henkilöstöfoorumin kokous 13.2.2018

Muistiot
> Henkilöstöfoorumin kokousasiakirjat

Muutosjohtaja Markus Sovala esitteli tilannekatsauksessaan hankkeen ohjausrakenteen muutoksia ja kevään aikataulua maakuntahallituksen käsittelyyn vietävistä asioista. Sovala kertoi suunnitelmasta koskien väliaikaisen valmistelutoimielimen perustamista ja toimintaa.

Sote-muutosjohtaja Timo Aronkytö kertoi lyhyesti sote-valmistelusta järjestämisen ja liikelaitoksen osalta.

Kokouksen jälkeen viestinnästä vastaava hankejohtaja Tero Manninen veti henkilöstöfoorumin jäsenille työpajan. Työpajassa käsiteltiin vuorovaikutuksen ja viestinnän parhaita toimintatapoja sekä keinoja tavoittaa henkilöstön edustajia.

Lue lisää | 0 Kommenttia

12.2.2018Ikääntyneiden ryhmän kokous 25.1.2018

Muistiot
> Muistio

Hyvät käytännöt etsintään.

Lue lisää | 0 Kommenttia