Millaista on olla uusmaalainen? Kerro tarinasi!


2015 STM perhekuvia Huhtamo-9


Uudellamaalla kohtaavat sukupolvet vauvasta vaariin. Millainen on juuri sinun Uusimaasi?
Etsimme avoimella kirjoituskilpailulla tekstejä, jotka kuvaavat uusmaalaisuutta.

Kilpailussa keräämme Uudenmaan maakuntaa kuvaavia tarinoita eri-ikäisiltä asukkailta. Tarinat voivat sijoittua menneisyyteen, nykyhetkeen tai tulevaisuuteen. Kertomustensa kautta kirjoittajat osallistuvat maakunnallisen identiteetin kuvaamiseen ja sukupolvien välisen yhteisöllisyyden vahvistamiseen.

Kirjoituksesi näkökulmana voivat olla esimerkiksi

  • Minun Uusimaani
  • Sukupolvien Uusimaa
  • Yhteinen ja yhteisöllinen Uusimaa.

Kilpailutöissä arvostetaan tarinallisuutta, oivaltavuutta, omaperäisyyttä ja kertojan taitoa. Tarinan pituutta ei ole rajoitettu, mutta kokonaisuuden tulee olla johdonmukainen sekä tavalla tai toisella Uudenmaan maakuntaan liittyvä kertomus.

Kilpailuun osallistuminen

Kirjoituskilpailu alkaa 14.8.2018 ja päättyy 31.10.2018. Kilpailutyöt voivat olla tarinoita, satuja, runoja tai vaikkapa sarjakuvia. Voit myös kuvittaa oman tarinasi. Kilpailuun voi osallistua yksin, yhdessä ystävien kanssa tai koko koululuokan voimin. Kilpailutyön voi kirjoittaa käsin tai tietokoneella. Kielinä ovat suomi ja ruotsi.

Lähetä kilpailutyösi osoitteeseen info@uusimaa2019.fi. Voit lähettää työsi myös postitse osoitteeseen Uusimaa 2019 -hanke, Toinen linja 4 A, 00530 Helsinki. Kuoreen tunnus "kirjoituskilpailu".

Palkinnot

Kilpailun palkintoina on lahjakortteja liikuntaan sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimintaan. Voittajat julistetaan ja palkinnot jaetaan 20. marraskuuta pääkaupunkiseudun LAPE-hankkeen päätöstilaisuudessa.

Kilpailun järjestävät Uudenmaan maakuntauudistuksessa mukana olevat hankkeet: Hallituksen kärkihankkeet Ikäihmiset ja omaishoito (I&O) ja Lapset, nuoret ja perheet (LAPE) sekä Uusimaa 2019 -hanke.