Kirjoituskilpailussa etsittiin tarinoita uusmaalaisuudesta


2015 STM perhekuvia Huhtamo-9


Uudellamaalla kohtaavat sukupolvet vauvasta vaariin. Millainen on juuri sinun Uusimaasi? 

Etsimme syksyllä 2018 avoimella kirjoituskilpailulla tekstejä, jotka kuvaavat uusmaalaisuutta. Kirjoituskilpailu alkoi 14.8.2018 ja päättyi 31.10.2018.

Kilpailussa keräsimme Uudenmaan maakuntaa kuvaavia tarinoita eri-ikäisiltä asukkailta. Kertomustensa kautta kirjoittajat osallistuivat maakunnallisen identiteetin kuvaamiseen ja sukupolvien välisen yhteisöllisyyden vahvistamiseen.

Tutustu palkittuihin kilpailutöihin

Kilpailun raati on valinnut palkintojen saajat ja heihin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti. Palkinnot jaetaan 5. joulukuuta Helsingissä.

Raati nosti kilpailun voittajaksi Tuula Mykkäsen tarinallaan pikku Fiatista. Jaetulle toiselle sijalle ylsivät Riistavuoren palvelukeskuksen Käsikädessä-ryhmän Minun Uusimaani -runo ja Minna Niemisen Maisema-kertomus. Kolmannen sijan jakoivat Emma Kuvaja ja Miikka Ylä-Jussila.

Palkitsemme Käsikädessä-ryhmän jäsenet ja heidän ohjaajansa leffalipuilla. Muut palkitut pääsevät tutustumaan taiteeseen ja kulttuuriin Museokortti takataskussaan.

» Palkitut kilpailutyöt

Kilpailun järjestivät Uudenmaan maakuntauudistuksessa mukana olevat hankkeet: hallituksen kärkihankkeet Ikäihmiset ja omaishoito (I&O) ja Lapset, nuoret ja perheet (LAPE) sekä Uusimaa 2019 -hanke.