Uutiskirje 8/2018 | 29.11.2018
Uusimaa 2019
tarkistuslista

Kamelit haukkuvat, karavaani kulkee – Neuvonantajan havaintoja Uusimaa 2019 -hankkeesta

Psykologian tohtori, työelämäprofessori Pekka Sauri on toiminut Uusimaa 2019 -hankkeen neuvonantajana. Sauri tarkasteli syksyn aikana hankkeen toimintaa erityisesti kuntien ja kuntajohdon näkökulmasta. Saurin raportista käy ilmi sekä kuntajohdon skeptinen suhtautuminen sote- ja maakuntauudistukseen että hankejohtajien motivoitunut ja myönteinen työote.

Hyvinvointikertomuksen työpaja 8.11.2018

Uudenmaan alueellisen hyvinvointikertomuksen valmistelu käynnistyi

– Uudenmaan alueellinen hyvinvointikertomus on tiivis kuvaus asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden tilasta, tavoitteista ja toimenpiteistä. Se toimii keskeisenä maakunnan strategisena asiakirjana, jota maakuntavaltuustokin hyödyntää maakuntastrategiaa valmistellessaan ja päivittäessään, kertoo hankejohtaja Leena Turpeinen.   

> Lue hyvinvointikertomuksen työstämisestä lisää
Pelastuslaitoksien edustajat - yhteiskuva

Pelastuslaitosten edustajat mukana valmistelemassa maakuntaa

Uudenmaan neljä alueellista pelastuslaitosta yhdistyvät ja muodostavat Uudenmaan pelastuslaitoksen. Osana Uusimaa 2019 -hanketta tehdään ensi vuoden kevään aikana esiselvitys, jonka tarkoituksena on edesauttaa yhdistymistä ja taata erityisesti henkilöstöhallinnon järjestelmien turvallinen siirtymä kunnilta maakunnan vastuulle.

Tilapalvelut 13.11.2018

Uudenmaan maakunnan tilavalmistelu tapasi kuntien asiantuntijoita – Katso videotallenteet esityksistä

Kuntien ja kuntayhtymien tilajohdon yhteistyötapaamisessa 13. marraskuuta kuultiin maakunnan tilavalmistelun ajankohtaisia aiheita. Uudenmaan hankejohtaja Carl Slätis kertoi, että muutoshankkeessa tilavalmistelun syksy on kulunut omistuksen, vuokrauksen ja hallinnan sisältöjen suunnittelun parissa.

> Lue tilavalmistelun kuulumisista tarkemmin ja katso videotallenteet esityksistä

Taloushanke 1.10.2018

Taloushankkeen projektiorganisaation tapaamisessa verkostoiduttiin ja pohdittiin tavoitteiden etenemistä

Taloushankkeen yhteisessä lounas- ja iltapäivätilaisuudessa pohdittiin taloushankkeen etenemistä yhdessä koko projektiorganisaation kesken. Tilaisuudessa kuultiin taloushankkeen vetäjiltä lyhyt, ajantasainen katsaus projektien etenemiseen ja esiteltiin taloushankkeessa kesän jälkeen käyttöön otettuja raportointikäytäntöjä.

> Lue taloushankkeen etenemisestä lisää
Koti-seniorit-copyright-sosiaali- ja terveysministeriö

Sote-järjestäjän ja -liikelaitoksen toimintatavat täsmentyvät työpajoissa ja toiminnan simulointipäivissä marraskuussa

Liikelaitoksen talouden ja palveluiden ohjaaminen on nyt suunnitteilla olevassa sote-mallissa järjestäjän tärkeimpiä tehtäviä. Järjestäjä määrittelee, miten liikelaitoksen palveluita rahoitetaan.
Lapsi mukaan töihin -päivä

Lapset näyttivät: Näitä ominaisuuksia maakuntavalmistelija tarvitsee

Marraskuinen perjantai sujui Kallion virastotalossa tavallista vilkkaammin, kun käytävillä vilisti erityisiä asiantuntijoita. Uusimaa 2019 -hanke osallistui Lapsi mukaan töihin -päivään, joka järjestettiin 23.11.

stones-2165698_1280

BLOGI | Uudenmaan hankintatoimi onnistuu suurella sydämellä ja nopealla uudistumisella

Suvituulia Taponen ja Hannu-Pekka Polttila kirjoittavat Muutosblogissa maakunnan hankintatoimen laajasta tehtäväkentästä.

tiimi, kuva pixabay

BLOGI | Uudellamaalla asiakkaan tarve määrittää palvelun


Helena Nyman-Jokinen ja Saila Nummikoski kirjoittavat Muutosblogissa sote-järjestäjän ja palveluntuottajien välisestä yhteistyöstä. Tärkeintä on, että palvelut muodostavat asiakkaan tarpeen mukaisen saumattoman, oikea-aikaisen ja ehjän kokonaisuuden eli palveluketjun.

Uusimaa • Nyland 2019
Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, 00240 Helsinki

info@uusimaa2019.fiuusimaa2019.fi

#uusimaa2019