Uutiskirje 6/2018 | 7.9.2018
Uusimaa 2019
Marja Hintikka vaaka

Mediasta tuttu kolmen lapsen äiti Marja Hintikka: Jäävätkö kohtaamiset järjestelmän jalkoihin?

Miten sote-uudistus vaikuttaa tavallisen ihmisen arkeen? Sitä pohtii varmasti moni ja yksi heistä on neuvolapalvelujen suurkuluttaja Marja Hintikka. Hintikka suhtautuu sote-uudistukseen myönteisesti, mutta on huolissaan aitojen ihmiskohtaamisten puolesta. Hankejohtaja Mira Uunimäki vastaa Hintikan huoleen ja vakuuttaa, että kohtaamiset säilyvät ja digitalisaation avulla niitä voidaan kohdentaa entistä paremmin.

Hyppyruutu. kuva Tuula Palaste

Kehittäjäryhmä rakentamaan järjestöjen ja maakunnan yhteistyötä – Järjestöjen edustajia haetaan nyt

Maakuntauudistus muuttaa myös järjestöjen toimintakenttää. Uusimaa 2019 -hanke ja Kumaja etsivät nyt idearikkaita järjestökentän toimijoita yhteistyöelimeen, jonka tehtävänä on rakentaa järjestöjen ja tulevan maakunnan yhteistyötapoja sekä kehittää kansalaisten ja järjestöjen mahdollisuuksia osallistua maakunnan toimintaan.
Jäseniä yhteistyöelimeen voi ehdottaa 16.9.2018 asti.

> Lue lisää kehittäjäryhmästä ja ehdota toimijoita
Puistonpenkillä. Kuva Tuula Palaste

Palveluntuottajien ohjausmallien kehittäminen hyödyttää myös kuntia

Sote-järjestämisen koordinaatiojohtaja Tiina Mäki esitteli järjestämistoiminnon valmistelua suurten kaupunkien terveysjohtajien tapaamisessa 23. elokuuta. Maakuntavalmistelijoiden viesti yleisölle oli, että valmistelusta on hyötyä myös nykyisille sote-palveluista vastaaville organisaatioille riippumatta siitä, mitä sote-uudistuksessa tapahtuu.

> Lue lisää tapahtuman annista ja tutustu valmistelijoiden esittelymateriaaleihin
Sähköisen asioinnin kickoff 28.8.2018

Sähköiset asiointipalvelut yhdistävät maakunnan asukkaat ja ammattilaiset

Millaisia sähköisiä palveluja maakunnan asukkaat tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa ja miten maakunta tarjoaa ne vaivattomasti ja tasapuolisesti kaikille? Näihin tärkeisiin kysymyksiin saatiin vastauksia sähköisen asioinnin projektin aloitustilaisuudessa, joka järjestettiin elokuun loppupuolella. 

Työpaikat

Kesän rekrytoinnit kiinnostivat – Päätökset valinnoista syyskuussa

Uusimaa 2019 -hankkeeseen haettiin kesällä uusia valmistelijoita ja hakemuksia avoimiin tehtäviin tuli runsaasti. 
– Ainutlaatuinen, iso uudistus houkuttelee eri alojen ammattilaisia, hallintopäällikkö Inka Tikkanen-Pietikäinen arvioi.

Lintujen tarkkailua

BLOGI | Uudenmaan valmistelu jatkuu: Tavoitteet ja keinot kirkkaina mielessä

Sote-muutosjohtaja Timo Aronkytö avasi Muutosblogin syyskauden kirjoituksellaan sote-uudistuksen tarpeellisuudesta ja Uusimaa 2019 -hankkeen tavoitteista uudistuksen pyörteissä.

Frisbeegolfin pelaamista

BLOGI | Uudestamaasta tehdään järjestöystävällinen maakunta

Hankejohtaja Pirjo Marjamäki pohtii blogikirjoituksessaan järjestöjen muuttuvaa toimintaympäristöä ja kertoo myös Uusimaa 2019 -hankkeen ja Kumajan tärkeästä yhteistyöstä.

tuuliviiri katolla

BLOGI | Mistä sote-uudistuksessa ihan oikeasti on kyse?

Hankejohtaja Teppo Heikkilä muistuttelee blogikirjoituksellaan mieliimme sote-uudistuksen perimmäisiä syitä ja tarkoitusta.
You are here. Kuva Tuula Palaste

Kirjoituskilpailu haastaa pohtimaan, millainen on sinun Uusimaasi

Hoi kaikki luovat ja innokkaat sanasepät! Kokoamme nyt erilaisia näkemyksiä, ajatuksia ja kokemuksia Uudestamaasta kirjoituskilpailun avulla. Kirjoituksen tyylin ja muodon voi valita vapaasti. Kilpailutöitä voi lähettää 31.10.2018 asti.

Uusimaa • Nyland 2019
Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, 00240 Helsinki

info@uusimaa2019.fiuusimaa2019.fi

#uusimaa2019