Uutiskirje 1/2018 | 26.1.2018
Uusimaa 2019
mittanauha ja lankaa

Hyvinvointipalvelujen maakuntavalmistelu etenee

Sote-valmisteluryhmät ovat syksyn aikana vertailleet kuntien tapoja tuottaa palveluita ja etsineet keinoja tapojen yhdenmukaistamiseksi. Keväällä aloitetaan muun muassa asiakassegmentointi, hyvien käytäntöjen kartoitus sekä palvelupolkujen määrittely.

> Lue lisää valmisteluryhmien tekemästä työstä

Verkosto

Raportti kokoaa strategiavalmistelun aineistoja


”Tienviittoja Uudenmaan maakunnan tulevaisuuteen” -raportti on maakuntastrategian valmistelun keskeinen tausta-aineisto. Se sisältää maakunnan elinvoimaa ja ihmisten hyvinvointia kuvaavat muuttujat ja laajan skenaariotyön.

> Lue lisää raportista
Verkostossa

Muutosjohtajat ehdottavat korjauksia valinnanvapausjärjestelmään

Markus Sovala ja Timo Aronkytö ehdottavat muistiossaan korjauksia valinnanvapausjärjestelmään. He antavat konkreettisia korjausehdotuksia asiakasseteliä ja sote-keskuksia koskeviin malleihin.

> Lue lisää muutosjohtajien muistiosta

kirjoittaminen

Vilkasta kirjoittelua Muutosblogissa

Uudenmaan valmistelijoiden omalla mielipidepalstalla vuosi on alkanut aktiivisen kirjoittelun merkeissä. Alla on kooste tammikuussa julkaistuista blogikirjoituksista.

hammasharja

Pureudutaanpa sote-hampaan ytimeen

Vantaan suun terveydenhuollon johtaja Joona Iso-Lotila ja sote-muutosjohtaja Timo Aronkytö miettivät, millaisia vaihtoehtoja suun terveyden valinnanvapaus tuo mukanaan.

> Lue Joonan ja Timon blogikirjoitus

palapeli ja kädet

Vuosi sotevalmistelua yhdessä kuntien henkilöstön kanssa

Hankejohtaja Mira Uunimäki kehuu ja kiittää valmisteluryhmien jäseniä, jotka ovat tehneet tuhansia työtunteja Euroopan parhaaksi tähtäävän palvelumaakunnan puolesta.

> Lue Miran blogikirjoitus

shakki

Maakuntaan tiukat johtajasopimukset

Erityisasiantuntija Rolf Paqvalin korostaa, että maakunnan johtamisjärjestelmien suunnittelu on aloitettava nyt. Testikysymykseksi Rolf heittää: mitä tapahtuu, jos maakunnan budjetti ylittyy?

> Lue Rolfin blogikirjoitus

Rautatientori. Kuva Tuula Palaste

Maakunta on asukkaidensa asialla

Uudesta maakunnasta tulee palveluiden järjestäjä. Se tarkoittaa, että maakunnan tehtävänä on huolehtia asukkaidensa tarpeista ja oikeuksista, hankejohtaja Teppo Heikkilä kirjoittaa.

> Lue Tepon blogikirjoitus

Uusimaa • Nyland 2019
Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, 00240 Helsinki

info@uusimaa2019.fiuusimaa2019.fi

#uusimaa2019