Uutiskirje 1/2019 | 31.1.2019
Uusimaa 2019
kysymysvastaus

Mitä Uusimaa 2019 -hankkeelle tapahtuu, jos uudistus kaatuu eduskunnassa tai asiasta ei ehditä äänestää nykyisen hallituksen aikana?

Maan hallitus on hyvin sitoutunut uudistukseen. Hankkeen johto on keskustellut myös oppositiopuolueiden johdon kanssa, ja on käynyt selväksi, että sote-uudistus jatkuu ensi hallituskaudella jossain muodossa, riippumatta hallituksen kokoonpanosta. 

Hanke keskittyy nyt tekemään sellaisia selvityksiä ja valmistelutöitä, jotka ovat riippumattomia uudistuksen yksityiskohdista, ja jotka hyödyttävät kuntia jo nyt.

Mikäli lainsäädännön laatimisaikataulu ja päätöksenteko pitkittyvät, toimitaan samoin, olettaen, että valtio osoittaa varat valmisteluun. 

Hankkeella ja sen työntekijöillä on halu jatkaa maakunnan valmistelua. Työsuhteet ovat tällä hetkellä voimassa kesäkuun loppuun ja niille tullaan kevään aikana neuvottelemaan jatkoa.

» Haluatko kysyä meiltä jotain? Usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen sekä palaute- ja kysymyslomakkeen löydät tämän linkin kautta.
Kokouksessa, kuva Tuula Palaste-Eerola

Sote-valmisteluryhmien työ jatkuu vuonna 2019

Uusimaa 2019 -hankkeen valmisteluun kuuluvat sote-valmisteluryhmät jatkavat työtään vuonna 2019.

– Valmisteluryhmät ovat meille olennaisen tärkeä resurssi. Ryhmien kautta saamme osaamista ja tietoa hankevalmistelun tueksi koko Uudenmaan alueelta, toteaa hankejohtaja Mira Uunimäki.

Tammikuun 25. päivä järjestettiin valmisteluryhmien yhteinen seminaari. Seminaarissa suunniteltiin ryhmien toimintaa niin, että työskentely on jatkossa yhä vahvemmin osa hankkeessa tehtävää kehitystyötä ja yhteisen maakunnan toiminnan luomista.

» Lue lisää sote-valmisteluryhmien suunnitelmista
» Katso videotallenteet seminaarista
maakuntatreffit 2018

Neuvostoista vauhtia maakunnan osallisuusvalmisteluun

Maakuntatreffit järjestettiin Vantaan Korsossa vuoden 2018 lopulla. Koolle kokoontui nykyisten Uudenmaan alueiden vammais- ja vanhusneuvostojen ja nuorisovaltuustojen jäseniä ja puheenjohtajistoa sekä maakunnan valmisteluvaiheen pilottimuotoisten nuorisovaltuuston ja vammaisneuvoston jäseniä sekä valtakunnallisen Etnisten asioiden neuvottelukunnan ETNO:n edustajia. Maakunnan valmistelussa on tärkeää ottaa huomioon kaikkien osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuudet jo alusta alkaen.

– Maakunnan tulevien vaikuttamiselinten jäsenet ovat kuntien vaikuttamiselinten jäseniä. Toimiva työnjako maakunnan, kuntien ja esimerkiksi järjestöjen kanssa sekä oikea-aikainen vaikuttaminen ovat tärkeimmät tavoitteet tulevaisuuden työlle, Uusimaa 2019 -hankkeen osallisuus ja järjestöyhteistyön projektipäällikkö Katja Syvärinen avaa tulevaa.

postilaatikot

Sote- ja maakuntavalmistelun uusi uutiskirje katsoo uudistusta henkilöstön näkökulmasta

Uudessa uutiskirjeessämme kerromme valmistelun yksityiskohdista, jotka ovat kiinnostavia erityisesti henkilöstön kannalta.
 
– Haluamme nostaa uutiskirjeessä esiin maakuntavalmistelussa tehtävää työtä, joka tähtää henkilöstön turvalliseen siirtymään uuteen maakuntaan, muutosjohtajat Markus Sovala ja Timo Aronkytö kuvailevat uutiskirjeen sisältöä.

» Tutustu tarkemmin henkilöstölle suunnattuun uutiskirjeeseen
simulaatio sote-liikelaitos

BLOGI | Miksi tulevaisuutta pitää harjoitella? – Simulointikokeilut osana tuottajaohjauksen valmistelua

Muutosblogissa koordinaatiojohtaja Tiina Mäki avaa simuloinnin tärkeyttä sote-valmistelun osana: 

"Usein simulointiharjoitus, todellisuuden jäljittely, on halvempaa, turvallisempaa ja helpommin muutettavaa kuin todellisen elämän kokeilut tai toimintatapojen käyttöönotot."

» Lue simuloinnin hyödyistä lisää Tiinan blogikirjoituksesta

Uusimaa • Nyland 2019
Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, 00240 Helsinki

info@uusimaa2019.fiuusimaa2019.fi

#uusimaa2019