Uutiskirje 3/2018 | 17.4.2018
Uusimaa 2019
kaupunkiarki. Kuva Tuula Palaste

Mietitään yhdessä, miten Uudestamaasta tehdään Euroopan paras alue

Uuden maakunnan strategiaan muotoillaan kunnianhimoinen tavoite: Uusimaa on Euroopan paras alue elää ja toimia vuoteen 2030 mennessä. Kaikille avoimessa verkkoaivoriihessä kerätään uusmaalaisten ideoita tulevan maakunnan kehittämistyön tueksi.

Työskentelyä. Kuva Tuula Palaste

Strateginen johtoryhmä ohjaa ja tukee muutosjohtamista Uudellamaalla

Uusimaa 2019 -hankkeen johtamista ja organisointia uudistettiin, kun strateginen johtoryhmä aloitti toimintansa maaliskuussa. Uusi johtoryhmä korvaa aiemmin toimineen virkamiesjohtoryhmän. Strategisen johtoryhmän tehtävänä on ohjata ja tukea hankevalmistelua ja uudistuksen alueellista toimeenpanoa sekä muutosviestintää.

> Lue lisää strategisesta johtoryhmästä

Rakennusnosturit. Kuvaaja Anni Levonen

Muutosjohtajien muistio: Näillä muutoksilla valinnanvapaus pelastetaan

Uusimaa 2019 -hankkeen muutosjohtajat Markus Sovala ja Timo Aronkytö ovat julkaisseet yhdessä Jean-Tibor Isomaunon ja Teppo Heikkilän kanssa esityksen valinnanvapauslain pykäläkorjauksiksi. Esitys on täydennys aiemmin huhtikuussa julkaistuun eduskunnan valiokuntakuulemisiin liittyvään muistioon. 
Hyte_aluekierros16.3.2018

Ihminen on yhteinen – Hyvinvoinnin edistäminen on maakunnan ja kuntien yhteistyötä

Maakunnan ja kuntien yhteistyön malleista keskusteltiin sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä seminaarissa 16. maaliskuuta. Uudenmaan tapahtuma oli viimeinen etappi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierroksella.

Järjestöjen työpajapäivä 5.4.2018

100 järjestöä pohti Uudenmaan palvelustrategiaa

Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen edustajia kokoontui huhtikuun alussa työpajapäivään pohtimaan, miten sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuus ja saavutettavuus toteutuvat Uudellamaalla, millainen on ehjä palvelukokonaisuus ja miten terveys- ja hyvinvointieroja kavennetaan.

infopiste. Kuva Tuula Palaste

BLOGI | Tiedolla johtaminen vahvistuu sote-uudistuksessa

Tiina Mäki pureutuu Muutosblogissa tiedolla johtamisen tärkeyteen meille kaikille merkittävässä sote-uudistuksessa. 

Yhdessä. Kuva Tuula Palaste

LAPE-uutiset Uudeltamaalta 

LAPE-hankkeessa lapsi- ja perhepalvelut uudistetaan siten, että ne vastaavat nykyistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tarpeita. Uudenmaan LAPE-hankkeen ensimmäinen uutiskatsaus etsii integraatiokummeja mukaan. 

> Katso LAPE-uutislähetys täältä (YouTube)

Uusimaa • Nyland 2019
Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, 00240 Helsinki

info@uusimaa2019.fiuusimaa2019.fi

#uusimaa2019