Uutiset


9.3.2018

Yrittäjäfoorumi kokoontui ensimmäistä kertaa – Asialistalla elinvoimatoimiala ja strategia

Yrittäjäfoorumin kokous 8.3.2018Yrittäjäfoorumi on uudistushankkeen uusi sidosryhmä, joka antaa Uudenmaan sote- ja maakuntavalmistelulle yritysten ja elinkeinoelämän näkökulmaa. Yrittäjäfoorumi kokoontui ensimmäistä kertaa 8. maaliskuuta.

Maakuntajohtaja Ossi Savolainen kertoi kokouksen aluksi, että ajatus yrittäjäfoorumista lähti liikkeelle viime syksynä Helsingin Yrittäjien kanssa. Yrittäjäfoorumi voi itse päättää, mistä asioista se haluaa kuulla lisää ja keskustella, Savolainen pohjusti foorumin roolia hankkeen neuvonantajana.

Ensimmäisen tapaamisen asialistalla olivat maakunnan elinvoimatoimialan ja strategian valmistelu. Lisäksi kuultiin sote-muutosjohtaja Timo Aronkydön katsaus sote-uudistuksen tilanteesta.

Elinvoimatoimialan valmistelu vahvistuu

Elinvoimatoimialaa valmisteleva Eero Venäläinen muistutti, että elinvoimatoimialalla on merkitystä, vaikka uudistuksessa huomio kiinnittyykin helposti sote-asioihin. Uudellamaalla elinvoimatoimialan resurssit ovat noin tuhat henkilötyövuotta, kun mukaan luetaan myös kasvupalvelut.

Valmistelussa varaudutaan myös siihen, että kasvupalvelut tulevat maakunnan vastuulle, jos Uudellemaalle kaavailtua kuntayhtymää ei synny. Venäläisen mukaan toinen tärkeä asia on kasvupalveluiden ja sote-palveluiden integroiminen toisiinsa esimerkiksi vaikeasti työllistyvien kohdalla.

Elinvoimatoimialan valmistelutiimi kokoaa rivinsä seuraavina viikkoina. Valmistelua ohjaa koordinaatioryhmä, ja yrittäjäfoorumi on yksi sparrausryhmistä. Mallissa tiimi vastaa valmistelusta ja sparrausryhmiltä kysytään tarvittaessa neuvoa.

Kokoukseen osallistunut Uudenmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Petri Knaapinen korosti, että uudistuksessa ei ole tarkoitus vähentää sidosryhmien kanssa tehtävää yhteistyötä. Jatkossakin verkostoista saatava tieto on tärkeä osa hallinnon toimintaa.

Tavoitteena Euroopan paras alue elää ja toimia

Markus Pauni kertoi yrittäjäfoorumille maakunnan strategiavalmistelusta ja siitä, kuinka strategia vaikuttaa koko maakunnan toimintaan. Pauni mainitsi myös ajatuksen alueellisesta ekosysteemistä, jonka osaksi maakunta tulee. Ekosysteemin taustalla on ajatus vahvistaa yhteistyötä maakunnan eri toimijoiden välillä.

Paunin mukaan tavoitteena on tehdä Uudestamaasta Euroopan paras alue elää ja toimia. Hän esitteli myös erilaisia mittareita, joiden avulla Uudenmaan onnistumisia ja kehityskohteita voidaan arvioida. Foorumin jäsenet pitivät kunnianhimoisia tavoitteita hyvänä, mutta toivoivat, että mittareissa otettaisiin laajemmin huomioon elinkeinoelämä ja yrittäjyys.


Lisätietoja:

Eero Venäläinen, kehittämispäällikkö
040 525 1944

Markus Pauni, hankejohtaja, strategia
050 439 5612


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi