Uutiset


11.12.2018

Viisi osallistujaa palkittiin Uudenmaan kirjoituskilpailussa

Käsi kädessä -ryhmä palkittiin kirjoituskilpailussa

Maakuntavalmistelun ja hallituksen kärkihankkeiden järjestämässä kirjotuskilpailussa etsittiin kuvauksia uusmaalaisuudesta ja maakunnan identiteetistä.

Ensimmäiselle sijalle palkintoraati nosti Tuula Mykkäsen. Hän kirjoitti pienestä Fiat-autosta, joka toi perheen Pohjois-Karjalasta Uudellemaalle kesällä 1970.

Mykkänen oli yksi niistä kirjoittajista, jotka kuvasivat Uuttamaata juuri muuttamisen näkökulmasta. Monelle kirjoittajalle Uusimaa näyttäytyi paremman elintason ja työelämän maakuntana, joka on tarjonnut uusia mahdollisuuksia niin perheen vanhemmille kuin lapsillekin.

Näitä tarinoita kuullaan todennäköisesti jatkossakin, sillä vuonna 2016 Uudenmaan väestö kasvoi noin 18 000 uudella asukkaalla. Kasvusta noin kaksi kolmasosaa muodostui muutosta muualta maasta ja ulkomailta.

» Lue Tuula Mykkäsen kertomus

Tarinoita niin Stadista kuin maaseudun maisemistakin

Syksyn aikana käydyn kilpailun palkinnot jaettiin 5. joulukuuta helsinkiläisen Riistavuoren monipuolisen palvelukeskuksen itsenäisyyspäivän juhlassa. Paikan valinnalle oli hyvä syy: palvelukeskuksen Käsikädessä-ryhmä jakoi kilpailun toisen sijan yhdessä Minna Niemisen kanssa.

Ikäihmisistä koostuvan Käsikädessä-ryhmän runo Minun Uusimaani kuvasi Helsinkiä ja sen kaupunginosia mahdollisuuksien kotina. Minna Niemisen kertomuksessa hypättiin mukaan useamman sukupolven yhteiseen arkeen.

Kilpailussa kolmannen sijan jakoivat Emma Kuvaja ja Miikka Ylä-Jussila. Kuvajan kertomuksessa palattiin maailmalta lapsuuden maisemiin ja Ylä-Jussila pohdiskeli uusmaalaisen identiteetin eri puolia.

» Tutustu palkittuihin kilpailutöihin

Käsi kädessä -ryhmän runo luettiin palkintojenjaossa

Käsikädessä-ryhmän runo kuultiin Riistavuoren monipuolisen palvelukeskuksen itsenäisyyspäivän juhlassa.

Käsi kädessä -ryhmän jäseniä

Käsikädessä-ryhmän jäseniä.

Maritta Haavisto kirjoituskilpailun palkintojenjaossa

I&O-kärkihankkeen muutosagentti Maritta Haavisto kertoi kirjoituskilpailusta palkintojenjaon yhteydessä.

Lisätietoja:

Kosti Keistinen
Tiedottaja
kosti.keistinen@uusimaa2019.fi
040 635 8249


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi