Uutiset


30.1.2018

Uusimaa-ohjelma apuna strategiatyössä – ”Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen”

Markus Pauni_Uudenmaan liitto_kuvaaja Kosti Keistinen

Maakuntastrategian valmistelusta vastaava hankejohtaja Markus Pauni kertoo Uudenmaan liiton haastattelussa, että Uusimaa-ohjelma on osoittautunut erinomaiseksi apuvälineeksi uuden maakunnan strategisessa suunnittelussa.

Paunin mukaan strategiatyössä pyörää ei tarvitse keksiä kokonaan uudelleen: maakuntavaltuustossa hyväksytty Uusimaa-ohjelma sisältää jo hyvät pohja-aineistot ja linjaukset, jotka antavat suuntaa myös uudelle maakunnalle.

Pauni kuitenkin painottaa, että uuden maakunnan strategiasta käydään avointa keskustelua, vaikka valmistelussa hyödynnetäänkin jo olemassa olevia aineistoja. Maakuntastrategia tulee maakuntahallituksen käsittelyyn kesäkuussa 2018 ja maakuntavaltuustoon vuonna 2019.

Maakuntaohjelma ohjaa kehitystä

Uusimaa-ohjelma on Uudenmaan liiton laatima maakuntaohjelma, joka sisältää vuoteen 2050 ulottuvan pitkän aikavälin vision sekä tavoitteet ohjelmakaudelle 2018–2021. Ohjelmassa on kuvattu maakunnan tulevaisuuden avainalueet sekä toimenpiteet, joilla ohjelmaa toteutetaan.

Ohjelman laatimisessa ovat olleet mukana myös ELY-keskus, Uudenmaan kunnat ja monet muut toimijat. Se on siis yhdessä laadittu kuvaus kehityksen toivotusta suunnasta Uudellamaalla.

Ohjelmassa on kolme painopistettä: Hyvinvoiva ja osaava ihminen, Menestyvä ja vastuullinen bisnes sekä Ilmastoviisas ja monimuotoinen maakunta. Visio vuodelle 2050 on, että Uusimaa on Euroopan virkein ja viilein maakunta.

Lisätietoja:

Markus Pauni, hankejohtaja, strategia
050 439 5612

Lue myös:

> Uusimaa-ohjelma 2.0 Uudenmaan liiton verkkosivuilla


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi