Uutiset


15.11.2017

Uudenmaan maakunnallinen nuorisovaltuusto valitsi puheenjohtajistonsa

Maakunnallisen nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Uudenmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston järjestäytymiskokouksessa keskiviikkona 14. marraskuuta kuntien nuorisovaltuutetut pääsivät valitsemaa maakunnallisen nuorisovaltuuston puheenjohtajat. Kokous hyväksyi myös nuorisovaltuuston toimintasäännön.

Mukaan puheenjohtajakisaan lähti neljä nuorta. Esittelypuheenvuorojen ja äänestyksen jälkeen puheenjohtajaksi valittiin 16-vuotias Jim Koskinen Helsingistä. Koskinen on Helsingin Ruudin ydinryhmän jäsen. Hän on myös mukana Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishankkeen ohjausryhmässä.

– Maakunnan nuorisovaltuusto on suuri yhteistyöprojekti. Valtuutettujen pitää tavata nuoria, jotta jokainen nuori Hangosta Mäntsälään saa mahdollisuuden tulla kuulluksi, Koskinen linjaa.

Tuoreelle puheenjohtajalle tärkeää on saada myös Lapinjärven nuva perustettua, sillä Koskisen mielestä maakuntanuvan toiminta alkaa kunnolla vasta sitten kun jokainen kunta on siinä edustettuna.

Varapuheenjohtajat Keravalta ja Hyvinkäältä

Varapuheenjohtajien paikkoja tavoitteli peräti 15 nuorta. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Lotta Leikoski, 17, Keravalta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Eero Sytelä, 17, Hyvinkäältä. Leikoski on Keravan nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja ja Sytelä Hyvinkään nuvan varapuheenjohtaja.

Leikoski nostaa tärkeäksi teemaksi kouluterveydenhuollon. Hänen mielestään maakunnan nuvan pitää kuulla laajasti kaikkia nuoria, koska Uusimaa on suuri maakunta. Sytelä haluaa edistää erityisesti nuorten työllisyyttä ja joukkoliikennettä.

Maakunnallisen nuorisovaltuuston varsinainen työ alkaa tammikuussa 2018 ensimmäisen kokouksen merkeissä. Silloin uudet valtuutetut saavat muun muassa perehdytystä maakunnan kysymyksiin sekä sote- ja maakuntauudistukseen.


Lisätietoja:

Aleksi Koivisto, projektipäällikkö, Nuva ry
050 468 0035

Jim Koskinen, maakunnallisen nuorisovaltuuston puheenjohtaja


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi