Uutiset


3.12.2018

Uudenmaan ja Päijät-Hämeen maakunnat yhteistyöhön tienpidon virkamiesvalmistelussa

Tiet. Kuva Tuula PalasteMaakuntauudistuksessa tienpito on osoitettu maakuntien tehtäväksi. Uusimaa on halukas tekemään muiden maakuntien kanssa yhteistyötä ja Päijät-Hämeen kanssa löydettiin yhteinen tahtotila tienpidon osalta. 

Päijät-Hämeen yhteistyöalueen neuvonpito järjestettiin Lahdessa 27.11.2018. Yhteistyökokouksessa sovittiin, että Uusimaa ja Päijät-Häme ryhtyvät selvittämään, miten yhteistyö tienpidossa voitaisiin toteuttaa. Mukana tapaamisessa oli edustus Päijät-Hämeen, Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnista. 

– Uusimaa edistää mielellään yhteistyötä laajasti muissakin asioissa kuin lakisääteisissä. Mitä parempaa yhteistyö on, sitä vähemmän haittaa on siitä, että maakuntia on tulossa enemmän kuin lääkäri määrää, toteaa muutosjohtaja Markus Sovala

Yhteistyövalmistelu avointa 

Uudenmaan ja Päijät-Hämeen yhteistyövalmistelu halutaan pitää avoimena siten, että kaikki valmisteluun liittyvä aineisto on vapaasti muiden maakuntien käytössä. Avoimuudella halutaan varmistaa myös se, että muut maakunnat voivat halutessaan tulla yhteistyöalueen valmisteluun mukaan myöhemminkin.

Lisätietoja: 

Jaakko Pesola 
Hankejohtaja, elinvoimatoimiala
043 825 9427

Anna Vuorio
Maakuntien yhteistyöalueen valmistelija
040 161 6870
anna.vuorio@uusimaa2019.fi

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi