Uutiset


26.3.2018

Strateginen johtoryhmä ohjaa ja tukee muutosjohtamista Uudellamaalla

Työskentelyä. Kuva Tuula Palaste

Uusimaa 2019 -hankkeen johtamista ja organisointia uudistettiin, kun strateginen johtoryhmä (SJR) korvasi aiemmin toimineen virkamiesjohtoryhmän. Strateginen johtoryhmä totesi järjestäytymiskokouksessaan 19. päivä maaliskuuta, että se haluaa olla aktiivisessa roolissa Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen ohjaajana.  

Strategisen johtoryhmän tehtävänä on ohjata ja tukea hankevalmistelua ja uudistuksen alueellista toimeenpanoa sekä muutosviestintää väliaikaisen valmistelutoimielimen asettamiseen asti. Väliaikainen toimielin aloittaa työnsä, kun uudistusta koskeva lainsäädäntö astuu voimaan.

Kokoonpano edustaa Uudenmaan alueita ja maakunnalle tehtäviä luovuttavia organisaatioita

Strateginen johtoryhmä vahvistaa keskeisten sidosryhmien, erityisesti kuntien, yhteyttä Uusimaa2019 -hankkeen valmisteluun. Johtoryhmä kokoontuu pääsääntöisesti viikoittain, ja sen puheenjohtajana toimii Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Juha Jolkkonen

Ryhmän jäsenet edustavat Uudenmaan eri alueita ja maakunnalle tehtäviä luovuttavia organisaatioita. Edustettuina ovat Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi Itä-Uusimaa, Keski-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa sekä HUS, ELY-keskus, TE-toimisto ja Uudenmaan liitto. Ryhmän jäsenet eivät ole omien työnantajiensa edunvalvojia, vaan vastaavat strategisella tasolla siitä, että uudistus etenee tavoitteiden mukaisesti.  

Henkilöstön ääntä valmistelussa vahvistetaan uudistuksen siirtyessä seuraavaan vaiheeseen

Strategisen johtoryhmän ohella Uusimaa 2019 -hankkeen ohjausryhmiä ovat Uudenmaan liiton maakuntahallitus, kuntajohtajakokous, yrittäjäfoorumi sekä henkilöstöfoorumi. Henkilöstöfoorumiin tuodaan jatkossa samoja asioita, joita käsitellään strategisessa johtoryhmässä. 12–jäsenisen henkilöstöfoorumin muodostavat kuntien ja valtion pääsopijajärjestöjen tai niiden jäsenliittojen edustajat, jotka tuovat uudistukseen henkilöstön näkökulmaa ja muodostavat näkemystä henkilöstövaikutuksista.

Epämuodollisemman henkilöstöfoorumin lisäksi valmistellaan parhaillaan maakunnan väliaikaisen yhteistoimintaelimen asettamista toimikaudeksi 1.7.2018–31.12.2018. Lisäksi uudistuksen väliaikaishallintovaihetta varten valmistellaan sekä suunnitelmaa henkilöstön osallistamisesta muutokseen että henkilöstöviestinnän suunnitelmaa. Suunnitelmia käsitellään esivalmistelun ohjausryhmissä huhti-toukokuussa.

 

> Strategisen johtoryhmän kokousaineistot ja tarkemmat tiedot ryhmästä


Lisätietoja:

Juha Jolkkonen, toimialajohtaja, sosiaali- ja terveystoimiala, Helsinki
09 3104 2215

Markus Sovala, muutosjohtaja
040 664 6091

Timo Aronkytö, sote-muutosjohtaja
040 631 5011

Inka Tikkanen-Pietikäinen, hallintopäällikkö
040 554 5538


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi