Uutiset


11.1.2019

Sote- ja maakuntavalmistelun uusi uutiskirje katsoo uudistusta henkilöstön näkökulmasta

postilaatikot

Mitä on hyvä johtaminen ja työhyvinvoinnin edistäminen uudessa maakunnassa? Entä millaisen maakunnan intranetin pitäisi olla, jotta se toimisi hyvin niin sairaanhoitajan, palotarkastajan kuin kirjanpitäjänkin näkökulmasta?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen ensimmäisessä henkilöstölle suunnatussa uutiskirjeessä, joka ilmestyy 17. tammikuuta 2019.

– Haluamme nostaa uutiskirjeessä esiin maakuntavalmistelussa tehtävää työtä, joka tähtää henkilöstön turvalliseen siirtymään uuteen maakuntaan. Pyrimme kertomaan myös valmistelun yksityiskohdista, jotka ovat kiinnostavia henkilöstön kannalta, muutosjohtajat Markus Sovala ja Timo Aronkytö kuvailevat uutiskirjeen sisältöä.


» Tilaa henkilöstön uutiskirje

Uudistus jatkuu tulevinakin vuosina 


Uudistuksen käsittely hallituksessa ja eduskunnassa on tunnetusti viivästynyt. Tammikuussa 2019 on yhä epävarmaa, tuleeko lainsäädäntö hyväksytyksi ennen huhtikuun eduskuntavaaleja.  


Markus ja Timo vakuuttavat, että Uusimaa 2019 -hankkeen valmistelijat tekevät kaikkensa, jotta maakunnan toiminta voisi alkaa turvallisesti vuoden 2021 alusta, jos eduskunta maaliskuussa niin päättää. Turvallisesti paitsi henkilöstön, niin toki myös asukkaiden ja asiakkaiden kannalta. 


– Valmistelutyömme ei mene hukkaan, vaikka eduskunta ei ehtisi lakipakettia hyväksymään tänä keväänä. Poliittisten puolueiden kannanottojen perusteella on mielestämme varmaa, että uudistusta jatketaan seuraavalla hallituskaudella, muutosjohtajat jatkavat. 


 – Tehdystä työstä halutaan kertoa säännöllisesti myös henkilöstölle. Toivomme, että lukijat ymmärtävät, että varmuus nyt esiteltävien suunnitelmien toteutumisesta saadaan vasta kun eduskunta on hyväksynyt lainsäädännön, Sovala ja Aronkytö sanovat. 


Maakuntavalmistelun periaatteena on, että tehty työ on kaikkien uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden hyödynnettävissä. Uutiskirje onkin tapa välittää tietoa ja ideoita, jotka syntyvät uudistuksen parissa tehtävän yhteistyön tuloksena. 

Linkkivinkkejä maakuntavalmistelun seuraamiseen 


» Henkilöstölle 

Siirtyvälle henkilöstölle suunnattu sivusto, joka kokoaa yhteen uutiskirjeen jutut ja perustietoja uudistuksesta.


» Henkilöstöfoorumi 

Kuukausittain kokoontuvat henkilöstöfoorumi on yksi Uusimaa 2019 -hankkeen ohjausryhmistä, joka tuo valmisteluun henkilöstön näkökulmaa. Henkilöstöfoorumi koostuu pääsopijajärjestöjen edustajista. Kokousten tiivistelmät ja muistiot julkaistaan hankkeen verkkosivuilla. 


» Valmistelualueet

Millaisia osa-alueita uuden maakunnan valmistelussa on mukana? Hankkeen verkkosivuille on koottu lyhyet esittelyt valmistelualueista. 


Lisätietoja: 

 

Markus Sovala 

Muutosjohtaja 

markus.sovala@uusimaa2019.fi 

040 664 6091


Timo Aronkytö

Sote-muutosjohtaja 

timo.aronkyto@uusimaa2019.fi
040 631 5011


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja