Uutiset


9.5.2018

Sinäkö tilasit onnellisten ihmisten vastuullisen maakunnan?

Leijat. Kuva Tuula PalasteUusmaalaisilla on hienoja ideoita ja visioita siitä, miten luodaan Euroopan paras alue asua ja elää. Vielä viikon verran auki olevan verkkoaivoriihen kautta kuka tahansa voi käydä kertomassa mikä itselle on tärkeää. Vastauksista voi jo nyt päätellä, että muutokseen on valmiutta ja vaikka moni kokee epävarmuutta, moni myös näkee kuntarajat ylittävässä toiminnassa isoja mahdollisuuksia.

Kun verkkoaivoriiheen osallistuneet ovat miettineet mitkä asiat ovat heille tärkeimpiä, jotta heidän olisi hyvä elää ja olla, listan kärkeen ovat tähän mennessä nousseet tasa-arvo, liikuntapalvelut, luonto, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä vanhusten palvelut. Lista on mielenkiintoinen ja tarjoaa esimerkiksi tuleville maakuntavaltuutetuille tärkeitä näköaloja: ei voi keskittyä pelkästään sote-palveluiden pohdintaan, jos maakuntalaisten elämässä niiden edelle menevät esimerkiksi tasa-arvo ja luonto.

Kun katsotaan mitkä asiat ovat eniten puhuttaneet verkossa vastanneita, nousevat sote-palvelut ykköstilalle. Sen perässä tulevat liikenneyhteydet, lapset ja nuoret sekä luonto. Moni pohtii sitä, että lapsiin ja nuoriin panostaminen lisää kaikkien hyvinvointia ja siksi nuorten syrjäytymistä pitää ehkäistä. Vastauksissa esitetään toive verkostomaisesta maakunnasta, jossa tehdään yhteistyötä ja jossa työpaikkoja on muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.

Maakunnan strategiatyön osana toteutettavan verkkoaivoriihen vastaukset tuovat hienosti esiin sen, kuinka monimuotoinen ja monella tavalla rikas, jopa rakas, maakunta Uusimaa on. Käy sinäkin kertomassa millainen maakunta sinun horisontissasi siintää ja tee siitä totta.

Osallistu aivoriiheen täällä 15.5. mennessä ja voit voittaa rannekkeet Linnanmäelle!

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi