Uutiset


2.2.2018

Paljon on saavutettu, vielä enemmän vaaditaan – Raportti Uusimaa 2019 -hankkeen kuluneesta vuodesta

Kuumailmapallo, kuva milla aalto

Muutosjohtajat antoivat maakuntahallitukselle ja kuntajohtajakokoukselle raportin sote- ja maakuntauudistuksen etenemisestä Uudellamaalla vuonna 2017.

> Lue muutosjohtajien raportti (pdf)

Uudistus starttasi Uudellamaalla toden teolla kun muutosjohtajat aloittivat työnsä vuosi sitten tammikuussa. Täällä päästiin hommiin muita myöhemmin, sillä pääkaupunkiseudun toivomaa sote-eritysratkaisua odoteltiin pitkään. Kun Uusimaa 2019 -hanke sai viimein luvan rekrytointeihin, alkoi juna puksuttaa vauhdilla eteenpäin.

Veturina ovat alusta asti toimineet maakuntajohtaja Ossi Savolainen sekä vuosi sitten palkatut muutosjohtajat Markus Sovala ja Timo Aronkytö. Nyt julkaistussa väliraportissa kuvataan hankkeen etenemistä.

Uusimaa 2019 -hanke etenee kaksilla raiteilla. Toisaalta varmistetaan turvallista siirtymää, jossa valtava osa kuntien palveluita siirtyy maakunnan järjestettäviksi tammikuussa 2020. Toisaalta näitä palveluja tarkastellaan jo nyt sillä ajatuksella, että niitä pitää kehittää rohkeasti tuottavuuden, vaikuttavuuden, asiakaskokemuksen ja henkilöstökokemuksen näkökulmasta.

Hankkeessa työskentelee jo 170 henkeä

– Ihmiset tulevat tähän Suomen suurimpaan start-up-hankkeeseen innokkaina, onhan tämä historiallinen nivelvaihe, kertoo muutosjohtaja Markus Sovala. Hallituksen reformin luomat reunaehdot ovat monin tavoin hankalat, mutta hankkeen työntekijät aikovat rakentaa vaikeista palikoista huolimatta uusmaalaisille entistäkin toimivamman peruspalvelukokonaisuuden.

Valmistelu on onnistunut ratkaisemaan matkan varrelle osuneet ongelmat tavalla tai toisella.

– Parempi yhteinen ymmärrys hankkeen perusteista ja tavoitteista on jatkossa vielä tärkeämpää, toteaa sote-muutosjohtaja Timo Aronkytö.

Raportissa pohditaankin myös keinoja edistää yhteistyötä kuntien kanssa tämän kevään aikana. Esimerkiksi vastuunjako työvoima-, yritys- ja maahanmuuttopalveluiden osalta on Uudellamaalla edelleen ratkaisematta. Ratkaisu vaatii yhteistä tahtoa ja luottamusta kaikilta osapuolilta.

Lisätietoja:

Markus Sovala
Muutosjohtaja
040 664 6091

Timo Aronkytö
Sote-muutosjohtaja
040 631 5011


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi