Uutiset


28.1.2019

Maakuntahallituksen sote-toimikunta kuulee keväällä Uusimaa 2019 -hankkeen valmisteluryhmiä

Valinnat. Kuva Tuula PalasteMaakuntahallituksen sote-toimikunnan kevään aikataulut ovat suunnitteilla. Aiempaa suurempi puheenvuoro on tarkoitus antaa Uusimaa 2019 -hankkeen valmisteluryhmien puheenjohtajille. Puheenjohtajien toivotaan tuovan maakuntahallitukselle enemmän tietoa käytännön toimista ja yhteistyöstä Uudenmaan alueella.

» Lue lisää valmisteluryhmien toiminnasta tästä linkistä.

Katso videolta muutosjohtaja Timo Aronkydön ja sote-toimikunnan puheenjohtajan, maakuntahallituksen 1. varapuheenjohtajan Timo Juurikkalan sananvaihtoa sote-toimikunnan kevätsuunnitelmista.

Maakuntahallituksen sote-toimikunnan tehtävänä Uusimaa 2019 -hankkeen ohjaus

Uudellamaalla sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua tehdään Uusimaa 2019 -hankkeessa, joka on osa Uudenmaan liiton toimintaa. Uudenmaan liiton käytännön toimintaa johtaa maakuntahallitus, jossa on 15 jäsentä. Hallituksen valitsee maakuntavaltuusto. Hallitus on myös yksi Uusimaa 2019 -hankkeen ohjausryhmistä. 

Kesäkuussa 2018 maakuntahallitus nimesi alaisuuteensa konserni- ja elinvoima- sekä sote-toimikunnat, jotka koostuvat maakuntahallituksen jäsenistä, varajäsenistä ja puheenjohtajista. 

Sote-toimikunnan tehtävänä on vahvistaa hankkeen ohjausta sekä seurata ja ohjata maakunnan sote-toimialan valmistelua, edistää vuoropuhelua kuntien kanssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sekä valmistella ehdotuksia tulevaan hallitusohjelmaan.

Toimikunnat eivät tee juridisesti velvoittavia päätöksiä. Jos päätöksenteko on tarpeen, vastaa siitä maakuntahallitus tai maakuntajohtaja. Toimikuntien toimikausi alkoi 1.8.2018 ja on voimassa toistaiseksi. 

Toimikausi päättyy viimeistään, kun tulevan maakunnan valtuusto on kokoontunut ensimmäisen kerran. Toimikunnat kokoontuvat noin kerran kuukaudessa. 

Maakuntahallituksen jäsenet, kokousajat ja -asiakirjat näet Uudenmaan liiton sivuilta.

» Maakuntahallitus Uudenmaan liiton verkkosivuilla.

» Sote-toimikunnan kokousasiakirjat Uusimaa 2019 -hankkeen sivuilla.

Ota yhteyttä!

Timo Aronkytö
Sote-muutosjohtaja
040 631 5011
timo.aronkyto@uusimaa2019.fi
@aronkyto


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi