Uutiset


14.9.2018

Kuntien vaikuttajatoimielimet ja maakunnan valmistelijat kohtaavat Maakuntatreffeillä

työpajatyöskentelyä

Uudenmaan kuntien nuorisovaltuustojen sekä vammais- ja vanhusneuvostojen edustajille ja esittelijöille suunnatussa työseminaarissa mietitään maakuntaan perustettavien vaikuttajatoimielinten tehtäviä.

21. marraskuuta Vantaalla järjestettävässä tilaisuudessa vaikuttajatoimielinten jäsenet pääsevät myös tutustumaan toisiinsa ja suunnittelemaan yhteistyön tapoja maakunnan ja kuntien toimielinten välille. 

Kutsu tilaisuuteen on lähetetty Uudenmaan kunnille, jotka välittävät tiedon vaikuttajatoimielimilleen.

Maakuntaan perustetaan vaikuttajatoimielimet nuorille, vammaisille ja vanhuksille

Maakuntalakiluonnoksen mukaan maakunnan on asetettava asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien turvaamiseksi maakunnallinen nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto.

Vaikuttajaryhmien perustaminen on yksi tapa varmistaa, että nuorten, vammaisten ja vanhusten ääni kuuluu myös sen jälkeen, kun kunnille kuuluneet palvelut siirtyvät maakunnan vastuulle. 

Myös kuntien vaikuttamistoimielimet jatkavat toimintaansa, keskittyen kuntien tehtäviin kuuluviin palveluihin. Siksi on tärkeää sopia yhdessä tavoitteista ja toimintatavoista hyvissä ajoin.

Maakuntatreffeille on kutsuttu mukaan myös edustajia Uudenmaan maakunnallisesta nuorisovaltuustosta ja vammaisneuvostosta, joiden toimintaa pilotoidaan jo erillisissä hankkeissa.

Tilaisuuden järjestelyissä Uusimaa 2019 -hanketta tukevat Vantaan kaupunki ja Uudenmaan sote-järjestöjen kumppanuusverkosto Kumaja.

Lisätietoja:

Katja Syvärinen
Projektipäällikkö, osallisuus ja järjestöyhteistyö
katja.syvarinen@uusimaa2019.fi
050 463 7673

Pirkko Excell
Osallisuusvalmistelija
pirkko.excell@uusimaa2019.fi
050 374 7633


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi