Uutiset


15.2.2018

Järjestelmätoimittajat linjoilla – ICT-hanke järjesti infotilaisuuden valmistelun etenemisestä

pylväs ja kaapeleita

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen ICT-hanke järjesti Skypen välityksellä infotilaisuuden järjestelmätoimittajien edustajalle 14. helmikuuta. Noin 70 henkilöä oli seuraamassa esitelmiä, kun Uudenmaan ICT-hankkeen vetäjät kertoivat maakunnassa tehdystä valmistelusta.

Muutosjohtaja Markus Sovala kertoi uskovansa, että maakunta voi aloittaa toimintansa vuoden 2020 alussa myös ICT:n puolesta. Hanketta vie eteenpäin Uudenmaan myönteinen näkemys omaan tekemiseen.  

Henkilöstöresursseja ICT-hankkeessa on tällä hetkellä noin 50 henkilötyövuotta, mikä on noin kymmenen prosenttia koko Uudenmaan sote-puolen ICT-henkilöstöstä. 

Suunnitteluvaiheen raportti valmistui 

ICT-hankejohtaja Mikko Rotonen summasi hiljattain valmistunutta suunnitteluvaiheen loppuraporttia. Rotosen mukaan keskeistä on se, että Uudellamaalla on merkittävästi enemmän sovelluksia kuin aiemmissa selvityksissä kunnat ja kuntayhtymät olivat ilmoittaneet. 

Hankkeen keskeisin tavoite on taata asiakkaiden palvelutaso ja työntekijöiden toimintaedellytykset. Asiakas- ja potilastiedot siirtyvät vähitellen Epic-järjestelmäkokonaisuuteen. Suunnitelman mukaan Epic on käytössä kaikissa maakunnan sote-organisaatioissa vuoden 2022 alussa. 

Hankkeen keskeiseksi riskiksi on havaittu tiukka aikataulu. ICT-hanke voi edetä toukokuuhun loppuun asti nykyisellä rahoituksella. Seuraavan ajanjakson eli toteutusvaiheen rahoitushakemus on kuitenkin lähdössä valtiovarainministeriöön vielä helmikuun loppuun mennessä. 

Hankkeen projektipäälliköt esittelivät lisäksi omien vastuualueidensa tilannetta ja suunnitelmia. Esitykset on koottu oheiseksi liitteeksi. 

> Toimittajatapaamisen esitykset (pdf)

Kilpailutukset ja hankinnat kiinnostivat järjestelmätoimittajia 

Etukäteen lähetetyistä kysymyksissä nousi esiin toimittajien mielenkiinto kilpailutuksia ja hankintoja kohtaan. Hankkeen asiantuntijoiden mukaan valmistelussa voidaan hyödyntää nykyisiä sopimuksia esimerkiksi siten, että hankinnat tehdään kunnan sopimuksen kautta ja kunta laskuttaa hanketta. 

Tilanteen mukaan maakunta voi tehdä sopimuksia myös suoraan toimittajan kanssa. Kilpailutuksia tehdään myös maakuntien ICT-palvelukeskus Vimanan kautta. Maakunta voi myös hyödyntää Vimanan solmimia sopimuksia myöhemmin. 

Tapaamisen päätteeksi yleisöstä toivottiin jo seuraavaa infotilaisuutta. ICT-hanke vastaa tarpeeseen kevään aikana ja pitää toimittajat ajan tasalla hankkeen seuraavan vaiheen etenemisestä.


Lisätietoja:

Mikko Rotonen, ICT-hankejohtaja
0500 474 944

Helena Ylisipola, erityisasiantuntija
050 350 9968


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi