Uutiset


12.2.2018

Hankejohtajat tarjoilivat tietoiskuja kuntien viranhaltijoille

Lauri Tanner avaamassa keskustelutilaisuutta 9.2.2018

Kuntien ja kuntayhtymien johtavat viranhaltijat saivat katsauksen maakunnan hallinnon valmisteluun Kuntatalolla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa perjantaina 9. helmikuuta. Hankejohtajat olivat valmistelleet yleisölle lyhyitä tietoiskuja valmistelun keskeisistä kokonaisuuksista.

– Valmistelua pitää tehdä yhteistyössä kuntien ja kuntayhtymien kanssa. Tämä tilaisuus on yksi tapa, jolla me haluamme kertoa siitä, mitä hankkeessa on tehty. Toivomme, että saamme teiltä myös palautetta, keskustelutilaisuuden avannut hankejohtaja Lauri Tanner sanoi.

Hallinnon valmistelusta vastaava Tanner esitteli Uusimaa 2019 -hankkeen toimintaa ja valmistelun periaatteita. Hän perehdytti kuulijoita myös uuden maakunnan hallintopalveluiden kokonaisuuteen.

Henkilöstöasioista vastaava hankejohtaja Outi Sonkeri tutustutti yleisöä henkilöstön siirtymisen suunnitelmiin. Hän kertoi myös käynnissä olevasta sopimusten ja henkilöstöstrategioiden vertailusta. Sonkeri muistutti, että hanke haluaa tehdä henkilöstöjohtajien kanssa läheistä yhteistyötä maakuntaan siirtyvien työntekijöiden informoinnissa.

Rahoituksen hankejohtaja Ilari Soosalu konkretisoi maakunnan ja valtion välisiä rahoitusneuvotteluja. Soosalun piirtämä vuosikello havainnollisti, miten maakunnan käymät vuosittaiset neuvottelut ajoittuvat.

Hankejohtaja Markus Syrjänen auttoi yleisöä näkemään, miten maakunnan budjetti toimii. Hän kertoi, mitä fuusioituminen maakuntaan tarkoittaa käytännössä ja selitti, millaisia eroja maakunnan ja kunnan budjettien valmistelussa on.

Viestinnän hankejohtaja Tero Manninen avasi maakunnan viestintärakenteita. Mannisen esittelemiltä aikajanoilta ilmeni vuosina 2018 ja 2019 viestinnän työpöydälle tulevat osa-alueet.

Maakunnan tiloista vastaava hankejohtaja Carl Slätis päätti iltapäivän kertomalla maakunnan tiloista ja valtakunnallisen Maakuntien Tilakeskus Oy:n roolista.

>Tutustu tilaisuuden esitysmateriaaleihin

Seuraava tilaisuus jo suunnitteilla

Keskustelun lopuksi alustajat tiedustelivat mielipiteitä iltapäivän annista. Yleisöstä nyökyteltiin, että esitykset antoivat konkreettista tietoa valmistelun etenemisestä Uudellamaalla.

Hankejohtajat lupasivat järjestää seuraavan infotilaisuuden toukokuussa. Yleisöä kiinnosti ainakin tulevat maakuntavaalit, joten puheenvuoro vaaleista lienee seuraavan tilaisuuden asialistalla.

Lisätietoja:

Kokonaisuuksista vastaavat hankejohtajat

> Yhteystiedot


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi