Anna palautetta, kysy tai kommentoi!

KysymysJos mieltäsi askarruttaa Uudenmaan sote- ja maakuntauudistukseen liittyvä kysymys tai haluat kommentoida valmistelua, täytä alla oleva lomake.


Palaute

Tällä lomakkeella voit antaa palautetta tai jättää kysymyksen Uusimaa 2019 -hankkeelle.

Tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteriseloste (pdf) ja tietosuojaseloste (avautuu uuteen ikkunaan).

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.


Miten henkilöstösiirrot tehdään ja vaikuttavatko ne henkilöstön etuihin?

Maakuntien palvelukseen siirtyy liikkeenluovutuksen periaatteiden mukaisesti kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö ja osa tukipalveluiden työntekijöistä. Lisäksi maakuntiin siirtyy noin 5000 työntekijää valtion aluehallinnosta. Tästä säädetään erikseen keväällä 2017 eduskunnalle annettavassa hallituksen esityksessä. Yhteensä yli 220 000 henkilöä siirtyy maakuntien ja niiden yhtiöiden palvelukseen.

Henkilöstöön sovelletaan jatkossakin kunnallista viranhaltija- sekä työ- ja virkaehtosopimuslainsäädäntöä. Säädöksiä muokataan niin, että ne koskevat myös maakuntien henkilöstöä.  Maakunnat tulevat jäseneksi Kevaan (entinen Kuntien eläkevakuutus) ja maakuntien henkilöstö on jatkossakin kunnallisen eläkejärjestelmän piirissä. Kuntatyönantajat KT toimii jatkossa myös maakuntien työnantajaedustajana. Henkilöstösiirtojen ja palkkojen yhteensovittamisen kustannukset pidetään mahdollisimman pieninä.

Maakunnilla on niiden henkilöstömäärää ja taloudellista painoarvoa vastaava asema uudessa työnantajaorganisaatiossa. Maakuntien yhtiöt voivat valita, tulevatko ne kunnallisen eläkejärjestelmän ja kunnallisen ja maakunnallisen alan työehtosopimusten piiriin.


Palaa otsikoihin | 2 Kommenttia | Kommentoi

16.3.2018 12.42
Henkilöitä istuu jo nyt sekä vakituisessa työssään että maakuntien palveluksessa. Saavatko he täyden palkan nykyiseltä työnantajaltaan ja korvauksen "sotetyössä" toimimisesta?
11.4.2018 12.13
Kosti Keistinen, tiedottaja
Vastaus kommenttiin
Monien valmistelijoiden työpanos on hankittu uudistushankkeelle ns. resurssisopimuksella. Se tarkoittaa, että Uudenmaan liitto maksaa työntekijän työnantajalle (esim. kunta, HUS tai kuntayhtymä) Uusimaa 2019 -hankkeelle tehdystä työstä. Resurssisopimuksen piirissä olevat valmistelijat eivät saa siis palkkaa kahdelta työnantajalta, vaan heidän palkanmaksajanaan säilyy "kotiorganisaatio".