Kysy tai kommentoi!

Voit antaa palautetta tai jättää kysymyksen Uusimaa 2019 -hankkeelle. Vastauksia aiempiin kysymyksiin löydät lomakkeen alapuolelta. Huomaathan, että vastaukset perustuvat julkaisuhetken tilanteeseen ja silloin saatavilla olleeseen tietoon.

Tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteriseloste (pdf) ja tietosuojaseloste (avautuu uuteen ikkunaan).

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.


24.1.2019

Mitä Uusimaa 2019 -hankkeelle tapahtuu, jos uudistus kaatuu eduskunnassa tai asiasta ei ehditä äänestää nykyisen hallituksen aikana?

Maan hallitus on hyvin sitoutunut uudistukseen. Hankkeen johto on keskustellut myös oppositiopuolueiden johdon kanssa, ja on käynyt selväksi, että sote-uudistus jatkuu ensi hallituskaudella jossain muodossa, riippumatta hallituksen kokoonpanosta. 

Hanke keskittyy nyt tekemään sellaisia selvityksiä ja valmistelutöitä, jotka ovat riippumattomia uudistuksen yksityiskohdista, ja jotka hyödyttävät kuntia jo nyt.

Mikäli lainsäädännön laatimisaikataulu ja päätöksenteko pitkittyvät, toimitaan samoin, olettaen, että valtio osoittaa varat valmisteluun. 

Hankkeella ja sen työntekijöillä on halu jatkaa maakunnan valmistelua. Työsuhteet ovat tällä hetkellä voimassa kesäkuun loppuun ja niille tullaan kevään aikana neuvottelemaan jatkoa.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja