Neuvottelukunnan valmisteluaineistot

Kannella, kuva Tuula PalasteEsivalmistelun neuvottelukunta on neuvoa antava elin ja uudistukseen osallistuvien tahojen kuulemisfoorumi. Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii maakuntahallituksen puheenjohtaja Outi Mäkelä.


11.5.2017Esivalmistelun neuvottelukunta 4.5.2017

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen neuvottelukunta kokoontui aamupäivällä Kuntatalossa. Neuvottelukunta totesi, että maakuntavalmistelun toteuttamisen resurssit ratkaisevat mahdollisuuden toteuttaa uudistus hallituksen kaavailemassa aikataulussa.

Neuvottelukunnan mielestä Uudenmaan tulee jatkaa sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua pisimmän mahdollisen siirtymäajan mukaisesti. Neuvottelukunta korosti muutoksen riskienhallinnan tärkeyttä.

Tähän mennessä valtion linjaama rahoitus on riittämätön ja kohtelee Uuttamaata epäoikeudenmukaisesti. Väliaikaishallinnon rahoitus tulee olemaan valtakunnallisesti kaksi euroa asukasta kohden, mutta Uudellemaalle on luvassa vain alle yksi euro asukasta kohden. Hallituksen esittämää valinnanvapauden pilotointimallia ei pidetä mahdollisena vaihtoehtona Uudellamaalla.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


8.3.2017Esivalmistelun neuvottelukunta 16.3.2017

Neuvottelukunta on Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun neuvoa antava elin ja uudistukseen osallistuvien tahojen kuulemisfoorumi. Sen tehtävänä on myös auttaa tiedon välittämisessä koko uudistuskenttään. Kokouksiin kutsutaan edustajia laajasti uudistukseen osallistuvista organisaatioista. Keväällä 2017 neuvottelukunta kokoontuu kaksi kertaa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


21.12.2016Esivalmistelun neuvottelukunta 21.12.2016

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen neuvottelukunta kävi 21. joulukuuta Kuntatalolla keskustelua esivalmistelun käytännöistä.  Neuvottelukunnan tärkeänä tehtävänä on tuoda valmisteluun uudistukseen osallistuvien tahojen näkemyksiä sekä välittää tietoa esivalmistelun etenemisestä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi