Uutiset


4.5.2017

Uudellemaalle kaavailtu rahoitus riittämätön sote- ja maakuntauudistuksen toteuttamiseen

Hammaslääkärissä. Kuva Tuula PalasteTähän mennessä valtion linjaama rahoitus on riittämätön ja kohtelee Uuttamaata epäoikeudenmukaisesti. Väliaikaishallinnon rahoitus tulee olemaan valtakunnallisesti kaksi euroa asukasta kohden, mutta Uudellemaalle on luvassa vain alle yksi euro asukasta kohden. Hallituksen esittämää valinnanvapauden pilotointimallia ei pidetä mahdollisena vaihtoehtona Uudellamaalla.

– Esittämämme 68 miljoonan valmistelubudjetti voi kuulostaa suurelta, mutta se olisi vain prosentti tulevan Uudenmaan vuosimenoista. Uudellemaalle nyt luvatulla 1,5 miljoonan euron valmistelurahoituksella ei saada hanketta asianmukaisesti edes liikkeelle, saati sitten maaliin, maakuntauudistuksen muutosjohtaja Markus Sovala varoittaa.

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen neuvottelukunta kokoontui aamupäivällä Kuntatalossa. Neuvottelukunta totesi, että maakuntavalmistelun toteuttamisen resurssit ratkaisevat mahdollisuuden toteuttaa uudistus hallituksen kaavailemassa aikataulussa.

Neuvottelukunnan mielestä Uudenmaan tulee jatkaa sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua pisimmän mahdollisen siirtymäajan mukaisesti. Neuvottelukunta korosti muutoksen riskienhallinnan tärkeyttä.

> Esitys hallituksen valinnanvapautta koskevista linjauksista ja toteutuksen lähtökohdista Uudellamaalla

> Esitys väliaikaisen toimielimen tehtävistä ja rahoituksesta

Lisätietoja:

Ossi Savolainen
Maakuntajohtaja
040 5898 415
ossi.savolainen@uudenmaanliitto.fi

Markus Sovala
Muutosjohtaja, maakuntauudistus
040 664 6091
markus.sovala@uudenmaanliitto.fi

Timo Aronkytö
Muutosjohtaja, sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus
040 631 5011
timo.aronkyto@uudenmaanliitto.fi

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi