Uutiset


16.3.2017

"Täysillä tulevaisuuteen" – Sovala tapasi Uudenmaan ELY-keskuksen henkilöstöä

Ely-keskuksen info
Ylijohtaja Petri Knaapinen ja maakuntauudistuksen muutosjohtaja Markus Sovala kertoivat uudistuksen valmistelutyön etenemisestä. Sovala toivotti kaikki tulijat tervetulleiksi töihin maakuntaan ja toivoi ihmisten hakevan tietoa valmistelusta hankkeen sivuilta.

Sovala muistutti aikataulujen olevan jossain haastavan ja mahdottoman välimaastossa.

– Siksi kaikki toiminnot pyritään siirtämään vailla mitään muutoksia, eli ”as is”, ja aloittamaan kehittämistyö vasta sitten, kun yhdistämiset on saatettu loppuun.

Sovala kertoi muiden muassa tukipalvelujen osalta pohdittavan, voidaanko nopeasti laajentaa HUSin tietojärjestelmien kapasiteettia niin, että niitä voidaan hyödyntää tahe-toiminnoissa.

– On mahdollista, että joudutaan hyödyntämään myös jonkun ison kaupungin tietopalvelua, Sovala kertoi.

Henkilöstöä kiinnosti, miten työntekijät pääsevät mukaan valmisteluun. Muutosjohtaja kuvasi vastauksessaan valmistelurakennetta.

– Asiantuntijat työskentelevät valmisteluryhmissä, kartoittavat toimintojen nykytilanteen ja tuottavat raporttinsa huhtikuun loppuun mennessä.

Henkilöstöfoorumi kokoontuu kuukausittain keskustelemaan valmistelun isoista linjoista ja toukokuussa se käsittelee valmisteluryhmien raportit. Lisäksi henkilöstölle järjestetään laajempi työseminaari kesäkuun 6. ja 7. päivänä. Näissä jatkokäsitellään myös nykytilakuvauksia ja työstetään palvelurakenteen muutoksen lähtökohtia.

Lisäksi tapaamisessa keskusteltiin Uudenmaan ELY-keskuksen muissa maakunnissa hoidettavista tehtävistä, kuten LUOVA-yhteistyöstä. Ylijohtaja Knaapinen kertoi ELY-keskusten tuovan pohjaehdotuksen pöytään syksyllä 2018.

– Joissain tehtävissä on niin sanottu perälautamalli: valtioneuvosto tekee ratkaisut, jos maakunnat eivät pääse sopimukseen. Kysymys keskitetyistä tehtävistä koskee valtakunnallisesti noin tuhatta henkilötyövuotta, Knaapinen kertoi.

Jos keskitykset puretaan, Knaapisen mukaan tarvitaan vastaavasti lisää henkilöstöä.

– Uudenmaan luku on noin 200 henkilötyövuotta. Todennäköisesti jatkossakin tullaan monia erityistehtäviä hoitamaan ylimaakunnallisesti, ennusti ylijohtaja Knaapinen.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi