Uutiset


21.4.2017

Sote-uudistuksen esivalmisteluun kolme uutta ryhmää

Laborantti-kuva-tuula-palasteMaakunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden esivalmistelutyötä on vahvistettu aikuisten sosiaalipalveluihin, sote-keskukseen sekä tutkimukseen, kehittämiseen ja opetukseen keskittyvillä ryhmillä.

Sote-tiimi perusti eilen pidetyssä kokouksessaan Aikuisten sosiaalipalvelut -valmisteluryhmän, jonka työtä johtaa Erja Pentti Keski-Uudeltamaalta. Ehdotus ryhmän perustamisesta tuli Päihde- ja mielenterveyspalvelut -ryhmästä, jossa koettiin aikuissosiaalityö niin merkittäväksi sote-sektorilla, että sen valmisteluun tarvitaan oman alansa osaajista koottu ryhmä. Lisäksi kaikilla sote-tiimin alaisilla ryhmillä nähtiin olevan rajapintoja aikuissosiaalityöhön.

Sote-tiimin edellisessä kokouksessa perustettiin ryhmä selvittämään tuleviin sote-keskuksiin siirtyviä niin sanottuja suoran valinnan palveluita. Näillä tarkoitetaan perustason sosiaali- ja terveyspalveluja, joiden tuottajan asiakas saa jatkossa valita. Ryhmän puheenjohtajaksi on nimetty Espoon terveyspalveluiden johtaja Sanna Svahn. Sote-tiimin kokouksessa katsottiin sote-keskusten valmistelun olevan yksi tärkeimmistä tiimin seurattavista asioista, minkä vuoksi ne on tarkoitus pitää säännöllisesti tiimin työlistalla.

Muista valmisteluryhmistä poiketen tutkimukseen, kehittämiseen ja opetukseen liittyvän valmistelun tueksi perustettiin pienempi esiselvitysryhmä, jonka puheenjohtaja on Pirjo Marjamäki Sosiaalialan osaamiskeskus Soccasta. Ryhmän tehtävänä on kartoittaa toukokuun loppuun mennessä maakuntaan siirtyvien organisaatioiden tutkimus-, kehittämis- ja opetustoimintojen nykytila.Varsinainen valmisteluryhmä ja mahdolliset alaryhmät perustetaan, kun toimeksianto määritelty tarkemmin.

Aiemmin perustettujen sote- ja maakuntauudistus -tiimien alaisten valmisteluryhmien väliraporttien on määrä valmistua huhtikuun loppuun mennessä. Nykytilakartoitusten pohjalta tehdään työsuunnitelma maakunnan toimintojen käynnistämisestä vastaavalle väliaikaiselle toimielimelle. Se aloittaa työnsä, kun uudistusta koskevat lait on hyväksytty eduskunnassa.

> Tutustu ryhmien jäseniin Tekijät-sivulla

> Ryhmien valmisteluaineistot

kuvituskuva: Tuula Palaste


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi